دندان پزشکی زیبایی

دندان پزشکی زیبایی به مجموعه‌ای از روش‌ها و فرآیندهای درمانی اطلاق می‌شود که هدف آن بهبود ظاهر و زیبایی دندان‌ها و لثه‌ها است. این روش‌ها شامل انواع ترمیم‌های زیبایی مانند ونیر، لمینیت، کامپوزیت، ایمپلنت‌های دندانی، ارتودنسی، بلیچینگ (سفید کردن دندان) و جراحی لثه است.

دندان پزشکی زیبایی به عنوان یکی از حوزه‌های تخصصی دندانپزشکی در نظر گرفته می‌شود که با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و مواد با کیفیت، بهبود ظاهر دندان‌ها و لثه‌ها را به دنبال دارد.

کامپوزیت و لمینت دو روش ترمیم زیبایی دندان هستند که برای بهبود ظاهر و زیبایی دندان‌ها استفاده می‌شوند. این دو روش تفاوت‌هایی در مواد و فرآیند استفاده شده دارند.

  1. لمینت:

– ونیر یک ترمیم زیبایی است که شامل قطعه‌ای نازک از مواد مختلف مانند پورسلن و پورسلن زیرکونیا است.

– ونیرها معمولاً بر روی سطح جلویی دندان‌ها قرار می‌گیرند و برای پوشش نقص‌های ظاهری مانند رنگ دندان‌ها، فاصله‌های بین دندان‌ها، شکل نامناسب و آسیب‌های کوچک استفاده می‌شوند.

– برای نصب ونیر، قسمتی از سطح دندان کمی برداشت می‌شود تا ونیر به خوبی روی دندان بچسبد.

– ونیرها معمولاً دارای عمر طولانی هستند و می‌توانند به طور معمول برای ۱۰ تا ۱۵ سال عمر کنند.

  1. کامپوزیت:

– کامپوزیت نیز یک ترمیم زیبایی است که از لایه نازکی از خمیر کامپوزیت ساخته می‌شود.

– برای انجام کامپوزیت، معمولا نیازی به برداشت قسمتی از سطح دندان نیست.

– کامپوزیت‌ها معمولاً دارای عمر کمتری هستند و می‌توانند تا ۵ سال یا بیشتر عمر کنند.

دندانپزشکی

اطلاعات بیشتر

درمان زیبایی با کامپوزیت و لمینت دو روش متفاوت برای بهبود ظاهر دندان‌ها است. در ادامه تفاوت‌های اصلی بین این دو روش را بررسی می‌کنیم:

۱. ماده استفاده شده:

– کامپوزیت: در درمان زیبایی با کامپوزیت، از یک رزین مرکب استفاده می‌شود که به سطح دندان می‌پیوندد. این ماده به صورت خمیر به دندان‌ها اعمال شده و سپس با استفاده از نور UV تثبیت می‌شود. کامپوزیت می‌تواند به شکل و رنگ دلخواه به دندان‌ها بچسبد و نقص‌های ظاهری را پوشش دهد.

– لمینت: در درمان زیبایی با لمینت، از پورسلن یا پورسلن زیرکونیا استفاده می‌شود که به صورت لایه‌های نازکی بر روی سطح دندان قرار می‌گیرد. لمینت‌ها معمولاً در لابراتوارهای دندانپزشکی تولید می‌شوند و به شکل دقیقی با استفاده از اندازه‌گیری‌های دقیق از دندان ساخته می‌شوند. لمینت‌ها به دلیل استفاده از مواد سرامیکی، دارای ظاهر طبیعی‌تری هستند.

۲. میزان برداشت دندان:

– کامپوزیت: در درمان با کامپوزیت، برداشت حداقلی از سطح دندان صورت می‌گیرد. معمولاً در صورت نیاز بخشی از لایه خارجی دندان برداشت می‌شود تا کامپوزیت بر روی دندان بچسبد.

– لمینت: در درمان با لمینت، میزان تراش دندان کمی بیشتر است. لمینت‌ها به صورت لایه‌های نازکی بر روی دندان قرار می‌‌گیرند.

۳. ماندگاری:

– کامپوزیت: ماندگاری کامپوزیت نسبت به لمینت کمتر است و البته نگهداری از آن هم دشوارتر محسوب می‌شود. کامپوزیت بعد از گذشت زمان دچار تغییر رنگ شده و نیاز به پالیش‌های دوره‌ای دارد در صورتی که رنگ لمینت سرامیکی همواره ثابت است.

در لمینت سرامیکی و کامپوزیت، مواردی که در زیبایی دندان متفاوت هستند عبارتند از:

۴. ظاهر:

– لمینت سرامیکی: لمینت سرامیکی به دندان‌ها ظاهر طبیعی‌تری می‌بخشد. این لایه های نازک سرامیکی به شکل دقیقی بر اساس اندازه و شکل دندان ساخته می‌شود و به دلیل شفافیت بالای سرامیک، نور به خوبی از آن عبور می‌کند و دندان‌ها به طور طبیعی می‌درخشند.

– کامپوزیت: کامپوزیت نیز می‌تواند به دندان‌ها ظاهر طبیعی‌تری ببخشد، اما به دلیل استفاده از رزین‌های مرکب، ممکن است کمی کمرنگ‌تر و کمتر درخشان به نظر بیاید.

۵. مقاومت:

– لمینت سرامیکی: لمینت سرامیکی بسیار مقاوم و مستحکم است و می‌تواند به طور معمول تا ۲۰ سال یا بیشتر در دهان باقی بماند. سرامیک مقاومت بالایی در برابر لکه‌ها و رنگ‌های غذاها و نوشیدنی‌ها دارد.

– کامپوزیت: کامپوزیت نیز مقاوم است، اما ممکن است به مرور زمان لکه شود یا خراش ببیند. برای حفظ مقاومت و زیبایی کامپوزیت، نیاز به مراقبت و نگهداری مناسب دارد.

۶. فرآیند نصب:

– لمینت سرامیکی: نصب لمینت سرامیکی نیازمند دو مرحله است. در مرحله اول، دندان‌ها تراش داده می‌شوند و اندازه‌گیری‌های دقیقی از دندان‌ها انجام می‌شود تا لمینت‌ها ساخته شوند. سپس در مرحله دوم، لمینت‌ها به دندان‌ها چسبانده می‌شوند.

– کامپوزیت: به صورت مستقیم خمیر کامپوزیت روی دندان گذاشته شده و شکل داده می‌شود و سپس با نور UV تثبیت می‌شود.

از دیگر روش‌های دندانپزشکی زیبایی:

ارتودنسی عموما در موارد زیر توصیه می شود:

۱. انحراف دندان‌ها از قوس دندانی: اگر دندان‌ها از تراز معمول خارج شده و یا به‌طور نامنظم قرار گرفته‌اند، ارتودنسی می‌تواند به ترازبندی دندان‌ها کمک کند.

بعد
قبل

 

۲. فشرده‌شدگی دندان‌ها: در برخی موارد، دندان‌ها به‌طور فشرده و نامنظم در دهان قرار گرفته و این موضوع ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند درد و التهاب لثه شود. ارتودنسی می‌تواند با ترازبندی دندان‌ها و ایجاد فضای کافی بین آن‌ها، این مشکل را حل کند.

 

درخواست  سریع نوبت

برای رزرو نوبت روی دکمه کلیک کنید.

۳. فضای خالی بین دندان‌ها: در برخی افراد، فضای خالی بین دندان‌ها وجود دارد که ممکن است به دلیل از دست دادن یک یا چند دندان، از بین رفتن دندان‌ها به‌طور طبیعی یا دلایل دیگر ایجاد شود. ارتودنسی می‌تواند با ایجاد فضای مناسب بین دندان‌ها، به ترمیم و ترازبندی دندان‌ها کمک کند.

۴. انطباق نامتناسب جاهای دندانی: در برخی افراد، دندان‌ها در جاهای نامناسب قرار گرفته و این موضوع می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند التهاب لثه، خراشیدگی و سایر مشکلات دهانی شود. ارتودنسی می‌تواند با ترازبندی جاهای دندانی و تنظیم آن‌ها در مکان مناسب، این مشکلات را حل کند.

 

مشاوره با یک دندانپزشک ارتودنتیست متخصص، بهترین راهنمایی برای تصمیم‌گیری درباره نیاز به ارتودنسی است.

جراحی لثه

جراحی لثه برای بهبود زیبایی دندان‌ها و لثه‌ها در برخی موارد ممکن است نیاز باشد. اما در معمول، جراحی لثه برای زیبایی دندان‌ها درد ندارد. این جراحی‌ها تحت تأثیر بی حسی محلی انجام می‌شوند و بیشتر بیماران در طول جراحی احساس درد نمی‌کنند. همچنین پس از جراحی، ممکن است برای چند روز احساس ناراحتی و درد ملایمی در محل جراحی داشته باشید که با مصرف مسکن‌های ساده قابل کنترل است.

 

به هر حال، هر فرد به طور متفاوتی به درد و ناراحتی لثه و دهان پاسخ می‌دهد. بنابراین، در صورتی که برای انجام جراحی لثه نگران درد هستید، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را در مورد فرایند جراحی، درد و ناراحتی ممکن پس از انجام آن و راه‌های کنترل درد مطلع کند.

انجام کامپوزیت برای بهبود زیبایی دندان‌ها در بسیاری از موارد نیاز به جراحی لثه ندارد. ولی در صورتی که جراحی لثه به عنوان درمان مکمل کامپوزیت دندان از طرف دندانپزشک تجویز شود، باید قبل از شروع پروسه کامپوزیت دندان انجام شود.

اما در برخی موارد خاص، ممکن است نیاز به جراحی لثه در کنار انجام کامپوزیت وجود داشته باشد. برای مثال، اگر لثه به طور نامناسب پوشش دندان‌ها را فراهم کند و باعث بروز فاصله بین دندان و لثه شود، قبل از انجام کامپوزیت ممکن است نیاز به ترمیم لثه با جراحی لثه داشته باشید. همچنین، در مواردی که نیاز به ترمیم دندان در ناحیه‌ای از دندان‌ها باشد که لثه متضرر شده است، ممکن است جراحی لثه برای بهبود وضعیت لثه انجام شود.

بهترین راهنمایی در مورد نیاز به جراحی لثه قبل از انجام کامپوزیت، مشاوره با دندانپزشک خود است. او با بررسی وضعیت دندان‌ها و لثه‌ها، می‌تواند به شما راهنمایی کند که آیا نیاز به جراحی لثه در کنار انجام کامپوزیت وجود دارد یا خیر.

لبخند‌ لثه‌ای

درمان لبخند لثه به وابستگی به دلیل ایجاد آن متفاوت است. در صورتی که لبخند لثه‌ای به دلیل لثه بزرگ و یا لثه بیش از حد قابل مشاهده است، روش‌های درمانی زیر ممکن است مورد استفاده قرار گیرد:

۱. جراحی لثه: در برخی موارد، جراحی لثه می‌تواند برای کاهش اندازه لثه و نمایان شدن بیشتر دندان‌ها در لبخند مفید باشد. این جراحی شامل برش و اصلاح لثه‌ها است تا ارتفاع آنها کاهش یابد و نتیجه‌ای طبیعی‌تر و زیباتر را به ارمغان بیاورد.

۲. بوتاکس: در برخی موارد، تزریق بوتاکس به عضلات لثه می‌تواند کمک کند تا ارتفاع لثه در هنگام لبخند کاهش یابد. این روش موقتی است و معمولاً نیاز به تجدید آن در دوره‌های مشخصی دارد.

۳. ارتودنسی: در برخی موارد، لبخند لثه به دلیل پروژه شدن بیش از حد دندان‌ها به بیرون است. در این صورت، درمان با استفاده از ارتودنسی ممکن است بهبودی را به ارمغان بیاورد.

در هر صورت، برای تشخیص و درمان دقیق لبخند لثه، مهم است که بهترین راهنمایی را از دندانپزشک متخصص خود دریافت کنید. او می‌تواند بر اساس وضعیت شما، به شما روش‌های درمانی مناسب را توصیه کند.

بلیچینگ

تصمیم بین بلیچینگ و کامپوزیت زیبایی بستگی به وضعیت دندان‌ها و هدف شما از درمان دارد. در ادامه، برخی اطلاعات در مورد هر کدام ارائه می‌شود:

۱. بلیچینگ: بلیچینگ یک روش غیرتهاجمی است که برای سفید کردن و روشن‌تر کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. این روش معمولاً مناسب برای دندان‌هایی است که رنگ طبیعی خود را دارند اما به دلیل قهوه‌ای شدن، زرد شدن یا تیره شدن نیاز به روشن‌تر شدن دارند. برای افرادی که از فرم دندان‌های خود راضی هستند و فقط نیاز دارند تا دندان‌هایشان روشن‌تر شود، بلیچینگ روش مناسبی است. بلیچینگ معمولاً با استفاده از ژل‌های حاوی پراکسید هیدروژن یا کربامید انجام می‌شود و می‌تواند نتایج قابل توجهی در بهبود رنگ دندان‌ها به ارمغان بیاورد.

۲. کامپوزیت زیبایی: کامپوزیت زیبایی یک روش ترمیمی است که برای ترمیم دندان‌های خراب شده و بهبود زیبایی دهان استفاده می‌شود. این روش شامل استفاده از ماده کامپوزیت (ماده رنگی که با دندان تطابق می‌کند) برای ترمیم شکاف‌ها، شکستگی‌ها، لبه‌های شکسته و یا فاصله‌های بین دندان‌ها است. کامپوزیت زیبایی می‌تواند بهبود وضعیت ظاهری دندان‌ها را به ارمغان بیاورد و لبخند شما را زیباتر کند.

برای تصمیم‌گیری درباره بلیچینگ یا کامپوزیت زیبایی، مهم است که با دندانپزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند وضعیت دندان‌های شما را بررسی کند و به شما راهنمایی کند که کدام روش برای شما مناسب‌تر است و بهترین نتیجه را به ارمغان می

سوالات متداول

روش‌های متداول برای سفید کردن دندان شامل استفاده از محصولات سفید کننده دندان خانگی مانند خمیر دندان، نخود سیاه و مواد سفید کننده دندان، استفاده از خدمات سفید کننده دندان در دندانپزشکی و استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند بلیچینگ دندان می‌شود.

استفاده صحیح از روش‌های سفید کردن دندان نیازمند رعایت دستورالعمل‌ها و همچنین توصیه‌های دندانپزشک است. بعضی از روش‌ها ممکن است به دندان‌ها آسیب برسانند مانند بلیچینگ بیش از حد. بنابراین، مهم است که قبل از استفاده از هر روش، مشاوره دندانپزشک را دریافت کنید.

برخی از روش‌های پیشگیری از لکه‌های دندان شامل رعایت بهداشت دهان و دندان منظم (شامل مسواک زدن دو بار در روز و استفاده از نخ دندان)، محدود کردن مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، شاهدانه، سیگار و استفاده از محصولات سفید کننده دندان خانگی می‌شود.

مصرف برخی از مواد ممکن است به سفیدی دندان‌ها آسیب برساند. برخی از این مواد شامل سیگار، قهوه، شاهدانه، نیکوتین، قند و آب آهن است. همچنین، برخی از داروها مانند تتراسایکلین و آنتی روزانه هم می‌تواند به سفیدی دندان‌ها آسیب برساند.

بله، روش‌های طبیعی برای سفید کردن دندان وجود دارد. برخی از این روش‌ها شامل استفاده از سدر، سبزیجات سبز تازه، پوست پرتقال، آرد آویشن و سیب است. این مواد طبیعی می‌توانند به عنوان محصولات سفید کننده دندان خانگی استفاده شوند، اما توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر روش، مشاوره دندانپزشک را دریافت کنید.

نمونه کار ها

رضایت مندی